Hozzávalók:

- 25 dkg fagyasztott királyrák
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 fej apróra vágott lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, őrölt chilipaprika, frissen őrölt fekete bors
- 1 piros pritaminpaprika felkockázva
- kb. 3-4 kanál olaj
- 6 szem koktélparadicsom kettévágva
- tahi fűszerkeverék ízlés szerint
- fokhagymás szója- és csiliszósz
- pirított bagett
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Jöjjön kedvenc főzőedényem, a wok, de egy mély serpenyő is megteszi! Tégy bele két kanál olajat, hevítsd, majd az összes apróra vágott hagymát tedd bele, és pirítsd meg. Ezután dobd rá a rákokat! Először kiolvad, majd prímán meg is sül. Közben levet enged, de ez nekünk nagyon jó! Erre dobd rá a pritaminpaprikát, a koktélparadicsomot. Jöhetnek a fűszerek, vagyis a thai fűszerkeverék, a bors, a fokhagymás szója- és csiliszósz. Finom, sűrű szaftig rotyogjon! Piríts bagettet! Díszítsd apróra vágott petrezselyemzölddel a rákot, és kész! (Szerintem párolt rizzsel is remek lehet!)
És nincsenek szavak - legalább is ezt állította kolléganőm, aki igencsak szeret választékosan, időben és gondosan étkezni! Ők spanyol csokis-málnás ízvilágú vörösborral öblítették le a falatokat! Jó étvágyat!