Hozzávalók
● 40 deka csirkecomb bőr nélkül
● 12 deka rizs és vadrizs vegyesen
● 10 deka barna rizs
● 10 deka shitake gomba
● 1 liter csirkehúsleves
(kockából is jó)
● 1 kis fej vöröshagyma
● 3 sárgarépa
● 3 gerezd fokhagyma
● 2 szárzeller
● 1 evőkanál vaj
● 1 evőkanál liszt
● 1 evőkanál szójaszósz
● 2 evőkanál tejföl
● só, bors
Elkészítése
A hagymát vágjuk apróra, a répát és a szárzellert karikára. Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a hagymát, pároljuk meg, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergessük pár percig. Ezután adjuk hozzá a csirkecombot egészben, a fokhagymát, a zellert és a répát, valamint a barna rizst. Öntsük fel a húslevessel - ha kell, még egy kis vízzel is –, sózzuk, borsozzuk, kevés szójaszósszal fűszerezzük. Főzzük körülbelül 20 percig, majd adjuk hozzá a vadrizses keveréket és a gombát, és főzzük tovább, amíg megfő (körülbelül 25 perc). Ha kész van, vegyük ki a csirkét, és a húst fejtsük le a csontról, a falatnyira vágott húsdarabokat és a tejfölt keverjük a leveshez, és már tálalhatunk is!
Ha pedig elkészült a leves, még jobban esik, ha szépen tálaljuk. Az ilyen gazdag levesek jól mutatnak átlátszó tálban így most ezt a háromdarabos üveg mélytányérkészletet ajánljuk, egy szett - vagyis 3 tányér - ára 490 forint.
Emellett, ha körülnézel az Életforma Shopban, biztosan találsz kedvedre való praktikus dolgokat az újdonságok között.
● További Életforma-receptek itt!