Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)
10 dkg vaj
1 nagy csipet só
bő fél deci víz
Töltelékhez:
1 csirkemell filézve
15 dkg juhtúró
2 tojás + a megmaradt fehérje
2 dl tejföl
friss petrezselyem
1 kisebb fej lila hagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és 20 percen át hűtőben pihentetem. Közben elkészítem a tölteléket: a hagymát és a csirkét csíkokra vágom, a hagymát az olajon megfuttatom, majd a csirkét lepirítom, hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel. Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen.
Lotharingiai quiche
Az omlós tészta készítésének van néhány szabálya, amit betartva biztosak lehetünk a kitűnő végeredményben. Hideg vaj és hideg kéz kell hozzá, no meg hűtőben való pihentetés. Ennyi az egész. Álljunk neki bátran!