Hozzávalók
● 6 teljes kiőrlésű tortilla
● 3 evőkanál párolt brokkoli
apróra vágva
● 5 evőkanál párolt spenótlevél
apróra vágva
● 2 evőkanál konzervananász
lecsöpögtetve, apróra vágva
● 1 főtt vagy sült csirkemell
apróra vágva
● 2 evőkanál majonéz
● 1 evőkanál ecet
● 1 deci tejföl
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 evőkanál snidling
● 1 teáskanál cukor
● só, bors
Elkészítése
A majonézből, tejfölből, ecetből, cukorból és a fűszerekből készítsünk öntetet - mindent jól keverjünk össze, és tegyük a hűtőbe. Ezután keverjük össze a zöldségeket és az ananászt. Minden tortilla közepére halmozzunk egy adag zöldséget és húst (ne túl sokat, mert akkor feltekeréskor szétszakad a tészta), és tegyünk rá az öntetből. Ezután tekerjük fel, és középen vágjuk át átlósan. Jól elvan a hűtőben, ha csak másnap ennénk meg.
Egyébként tekercseket lehet vendégvárónak is készíteni. Ilyen falatokat, különösen, ha belül így meg vannak rakva, úgy érdemes tálalni, ha mindegyikbe fogpiszkálót szúrunk, mert különben nehéz enni őket. De ennél is jobb és látványosabb megoldás a szendvicspálcika. 100 darab ára 990 forint.
Az Életforma Shopban még sokféle ételtartó dobozt találhatsz, különböző méretben és színben.
● További Életforma-receptek itt!