Hozzávalók
● 15 deka fekete csokoládé
● 2 deka kakaópor
● 2,5 deci tejszín
● kakaós piskótalap
● kevés cukor
Elkészítése
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a tejszínt kevés cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kakaót és a langyos csokoládét. Piskótalappal bélelt formába öntjük, és 4–6 órát hűtőbe tesszük. Ezután a tetejét csokoládétükörrel áthúzzuk. Ízlés szerint csokoládéreszelékkel díszítjük a tetejét és az oldalát.
● Ehhez a csokimoussos recepthez egy kisebb méretű tortaformát ajánlunk, ha túl nagy tortát készítesz, nehezebben szilárdul meg a mousse. Ez a tapadásmentes bevonattal ellátott 20 centis csatos tortaforma 1.790 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!