Hozzávalók:
- 10 deka étcsokoládé
 - 25 deka gesztenyepüré
 - 10 deka vaj
 - 2 evőkanál rum
 - 2 evőkanál sárgabaracklekvár
 - 5 deka cukor
 - 3 tojás
 - 1 csipetnyi só
 - 5 deka liszt
 - 1 teáskanál sütőpor
 - tetejére tejszínhab és őrölt fahéj
 
Elkészítés:
Még mielőtt a muffin készítéshez hozzákezdenék, bekapcsolom a sütőt 175 fokra, és a muffin sütőlapot kibélelem papírkapszlikkal.
Ezt követően az étcsokit darabokra töröm, gőz fölött felolvasztom, majd amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, a puha vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem, a lisztet pedig összekeverem a sütőporral.
A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan forgatom bele. Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
Kb. 30-35 perc alatt sülnek meg, és 12 darab lesz belőle.