
Hozzávalók:
- 25-30 deka háztartási keksz
- 5 bögre tej,
- 5 bögre cukor,
- 2o deka csoki,
- 15 deka vaj.
- 2o deka kókusz reszelék vagy darált dió
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral, majd 2-3 perc után levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat meg a csokit. Addig kevergetjük amíg el nem olvad. Még melegen hozzáadni a kókuszreszeléket, vagy tetszés szerint a diót. A forma aljára(lehet az szögletes tepsi, jénai vagy kerek tortaforma) rárakosgatjuk a kekszet (Ha háztartási kekszet használunk, akkor két sorban rakjuk le, töltött keksz esetén elég egy sor) Erre jön a még meleg krém, majd a tetejére egy újabb keksz réteg. Pár órára hidegre tesszük, tálaláskor tejszínnel díszítjük.
Sütés nélküli Milkatorta – a nagyi kedvence
Ma nem a nagyi sütött, hanem mi nem sütöttünk az ő napjára. Bebizonyítottuk, hogy a csoki nem csak a gyerekek kedvence, és sütés nélkül is készülhet meglepetés. Ráadásul kiürült végre a nyúlfészek csokis szekciója is…