Hozzávalók:
                    Alapkrém
- 1 l tej
 - 7 kanál cukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 3 tasak (30g) zselatin
 - 5 deci tejszín
 
Mákkrém
- 20 deka darált mák
 - 1 deci víz
 - 1 kanál méz
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 3 kanál cukor
 - 10 deka fekete csoki
 
Keksz alap
- 20 deka darált keksz
 - 5 deka darabolt dió v. mogyoró
 
Elkészítés
Alapkrém: a zselatint elkeverjük 1 dl vízben. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, felfőzzük forralásig, majd levesszük a tűzről. A zselatinhoz hozzákeverünk 6-7 kanál forralt tejet,és addig kevergetjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ehhez hozzáöntjük a megmaradt tejet is, csomómentesre összedolgozzuk, és lehűtjük. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt tejes masszához keverjük, és addig mixeljük, amíg a krém szép egységes egésszé össze nem áll.
Keksz alap: a darált kekszet és a diót összekeverjük, majd hozzáadunk 6-7 kanál - már lehűtött - alapkrémet, összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk
Mákkrém: a hozzávalóknál előírt 1 deci vizet felforraljuk, beletesszük a többi alapanyagot, és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Langyosra hűtjük, majd a lehűtött alapmassza felét (tejszínes- zselatinos) mixerrel jól hozzákeverjük, és a tortaformában várakozó kekszmasszára kenjük.
Csokikrém: a csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a megmaradt alapkrém felét(!), és a mixerrel összedolgozzuk.A megmaradt alapkrém (a másik fél) a fehér réteget alkotja, amit egyszer szintén átkeverünk szép simára. És akkor most jöhetnek a krémek szépen egymásra "emeletenként".
A már tortaformában türelmesen várakozó mákkrémre rásimítjuk a fehér krémet. A mákkrémre rákenjük a fehér krémet, majd erre rá, jöhet utolsóként a csokikrém. Akinek még van kedve az díszítheti, főleg ha szülinapra szánja.
A tepsis raffaellot már megsütötted? Emlékeztetünk a receptre!