Hozzávalók:
15 dkg vaj
2 tojás
5 dkg kakaó
25 dkg cukor
6 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
8 dkg dió
6 dkg étcsokoládé
egy csipet só
Elkészítés:
12 dkg vajat egy csipet sóval vízfürdőn felolvasztunk. Ha megolvadt a vaj, levesszük a gőzről, beleszitáljuk a kakaót, folyamatosan keverjük. A tojást, a sütőport, a cukrot és a lisztet is összedolgozzuk, majd belevegyítjük a kakaós krémet is, végül hozzáadjuk az apróra vágott diót. Egy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, 180 fokos sütőben sütjük 30 percig. Amíg a süti sül, a csokoládét alacsony lángon összeolvasztjuk a maradék vajjal, és a kész tésztát ezzel a csokoládé krémmel kenjük meg. Kihűtjük, majd kockákra vágva tálaljuk.