Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Kb 5 centis gyömbérdarab
- 4 közepes méretű cukkini
- 1 dl alaplé, vagy 1 kiskanál ételízesítő (csak, ha van házi, vagy bio, amiben nincs adalékanyag, csak zöldség!)
- 1 kis doboz kókusztej
- 1 lime
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- Ízlés szerint korianderzöld
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, gyömbért megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk, a felforrósított olajra dobjuk. Amikor összeesett, összesült, rátesszük a kis kockákra vágott cukkinit. Pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével és még annyi vízzel, hogy kb. kétujjnyira ellepje a zöldségeket. Ekkor kerülhet bele az ételízesítő, ha használunk. Most már a legtöbb piacon lehet kapni olyat verziót, amit házilag készít valaki és tényleg csak zöldség van benne, se só se tartósítószer.
Ha puhára főtt, beleöntjük a kókusztejet és belecsavarjuk a lime levét. Igyekezzünk, hogy a rostok se vesszenek kárba, egy kiskanállal azokat is kaparjuk a levesbe! Vegyük le a tűzről és ha kissé lehűlt, botmixerrel turmixoljuk simára, majd hűtsük le és élvezzük!
Egy nagy csokor friss koriander a végén nagyon jót tesz neki, de ha valaki nem szereti, enélkül is isteni.
Szénhidrátmentes, laktózmentes recept!