Hozzávalók:
2 db egész csirke mellfilé
3 dl zsíros tej
3 dl víz
2 db tojás
10 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt
8 dkg kukoricaliszt
8 dkg kukoricadara
só, bors, mexikói fűszerkeverék
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Vágjuk fel a csirkemellet tenyérnyi, centi vastag érmékre, sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be a mexikói fűszerrel. Tegyük félre pihenni, 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára.
- Dolgozzuk össze a tojást a vízzel és a tejjel. Áztassuk bele a húsokat 30-35 percre. Keverjük össze a liszteket és a darát egy fedeles dobozban.
- Melegítsünk egy kisebb sütőedényben olajat. Vegyünk ki annyi húst, amennyi kényelmesen elfér a sütőedényben. Csepegtessük le, tegyük a lisztes keverékbe, tegyük rá a fedelet, és alaposan rázzuk össze. Rázzuk le a felesleges lisztet, és süssük a forró olajban, ropogósra, oldalanként 4-5 perc alatt.
- A húsok kisütése után a maradék lisztet keverjük bele a tojásos-tejbe, dolgozzuk össze. Egy palacsintasütőben, kevés olajon süssük ki a tortilla lepényeket.
Jó étvágyat kíván hozzá: Max
Besameles halfilé, cukkíni pestóval, csőben sütve
Ez egy bármilyen fehérhúsú halfiléből elkészíthető, “gyors kaja”. Lehet villantani, ha vendég jön, vagy ha a párunkat akarjuk elkápráztatni, már ha szereti a halat. Variációk száma: több ezer, én most a cukkíni pestóval takartam be, de lehet gyári pestó is, vagy akár egy fűszerkeverék, jó sok kaporral. Somogyi Zoltán Max két éhes szájra tervezte ezt a halas csodát.