A Miele főzőiskolájában Azurák Csaba, Váczi Gergő, Papp Gergő, Tomán Szabina, Vujity Tvrtko, valamint a szerző és gyermekeik mutatták be, milyen könnyen és gyorsan is lehet ízletes ételeket varázsolni a család asztalára, a gyerekek közreműködésével.
Demcsák Zsuzsa a főzéssel egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, mekkorát fordult az élete közel hét éve, gyerekei megszületésével, s miért jutott arra a döntésre, hogy megtanul úgy főzni, hogy gyermekei a saját készítésű és egészséges alapanyagú ételeket jobban szeressék bárminél, s közben még élvezzék is a főzéssel töltött időt. És ami nem utolsó szempont: ne kelljen a konyhában hosszú órákat tölteni egy dolgozó anyukának. Édesanyja és nagymamái titkos receptjeire és tanácsaira támaszkodva egy idő után egyre ügyesebben mozgott a konyhában.
Jó ideje megszállottan kezdte el gyűjteni a recepteket, járta a piacokat, fedezett fel újabb és újabb gyerekeknek való ízeket, alapanyagokat és formákat. De olyan könyvet nem talált, amely segítségére lett volna, hogyan kell a gyerekekkel megszerettetni új ízeket, fűszereket, az édesen, sóson kívül összetettebb ízvilágú ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Ekkor határozta el, hogy olyan receptkönyvet ír, amellyel tippeket tud adni a kisgyerekes szülőknek a válogatós gyerekek étkezésének változatossá tételére, és arra, hogyan szerettessék meg csemetéikkel az addig a megkóstolás fázisáig sem jutott zöldségeket.
Könyvében maximálisan figyelembe vette, hogy a dolgozó, többgyermekes anyukáknak kevés idejük marad este bonyolult, változatos és egészséges ételeket varázsolniuk az asztalra. De egy kis praktikával kevés idő alatt is elérhető, hogy a család minden tagja elégedetten álljon fel az asztaltól. A könyv mind a kilenc fejezetének végén egy-egy gyermekfeladat található, recept formájában. Olyan receptek, melyeket a gyerekek is játszi könnyedséggel el tudnak készíteni, s közben a fotók alapján megismerik és megtanulják nevén nevezni a konyhai eszközöket, hozzávalókat, fűszereket.
Ezt a meghívott sztárok gyerekei is igazolták, akik lelkesen vetették bele magukat a szilvás kifli hajtogatásába, a pogácsa szaggatásába, vagy a brokkolis, sonkás batyu elkészítésébe. A sajtótájékoztatón a Metro Vevőakadémia chéfje, Szabó Péter beszélt az általuk támogatott könyv, különösen a halas ételek fontosságáról. Bemutatta melyek azok a biztosan szálka nélküli, tápláló húsú és vitaminokban gazdag halfajták, amelyeket az anyukák nyugodt szívvel tálalhatnak gyermekeiknek. Demcsák Zsuzsa megköszönte a Metro Vevőakadémiának a látványkonyhája használatát és az egészséges, változatos alapanyagokat, valamit Bérczy Róbert chéfnek a főzésben segítést.
A „Konyha, tündérek" könyvben 81, szépen illusztrált recept található, 192 oldalon. A könyvet kiadja a Piac és Profit Kiadó Kft. A kiadó 15 éve van jelen a lapkiadás piacán. Online és print kiadványai többsége a mikrogazdaság szereplőinek szól. Konferencia-üzletága piacvezető a gazdasági témájú rendezvények területén. A Kiadó idén indította útjára könyvkiadói üzletágát. A kiadó első könyve a „Konyha, tündérek".