Hozzávalók (10 db palacsintához)
20 dkg sült passzírozott édeskrumpli
4 db tojás
2 csipet só
sütéshez 3 ek olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmosom, majd alufóliába csomagolva 180-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, utána eltávolítóm a fóliát és szükség szerint még 10 percig sütöm, amíg puha nem lesz. Egy villa beleszúrásával lehet ellenőrizni, hogy jó e már. Ezt a műveletet akár korábban is el lehet végezni.
A kissé lehűlt, de még meleg édesburgonyát meghámozom, villával szétnyomkodom, majd összekeverem a tojásokkal és az egészet összepürésítem, 2 csipet sót teszek hozzá. Felforrósított serpenyőben szükség szerint egy kis olajjal apró, 8-10 cm átmérőjű palacsintákat sütök belőle.
Tükörtojással, friss zöldségekkel ettük, nagyon finom volt. Kata többi receptje itt.