Életforma.hu

GASZTRO

Egy különleges receptverseny-Uborkázzunk együtt!

Mexikói szakácskurzust és 15 fős baráti vacsorát is nyerhetünk novemberben egy különleges receptversennyel, ha megosztjuk másokkal is, milyen fogásra ihlet meg bennünket a klasszikus, csípős vagy cukormentes uborka. A feladat izgalmas, a nyeremény vonzó, és nem kell több hozzá, mint egy kattintás és persze némi kreativitás.

Izgatott várakozás, különleges alapanyagok beszerzése, némi idegeskedés, hogy mindennel elkészülünk-e, és harmónia teremtése a terített asztalon. Néhány apró mozzanat, mely minden háziasszony életében jelen van, hiszen vendéget várni, családtagokat, barátokat vendégül látni egyszerűen jó. Természetesen ilyenkor nemcsak a jól bevált recepteket vesszük elő, hanem szívesen rukkolunk elő valami ínycsiklandozó újdonsággal is.

Bár manapság sokan szívesebben mennek inkább étterembe, kávéházba találkozni barátaikkal, ha tehetik, azért szerencsére akadnak jó páran, akik még mindig azt vallják, hogy a saját otthon meghittségének nincs párja. Az otthoni vendégvárásnak mindig megvan a személyre szabott ritmusa, ki kapkodósan, ki nyugodtan készülődik, ki saját kreatív ötletekkel turbózza fel a hangulatot, ki pedig másoktól ellesett praktikákkal, de mindenképpen egy dolog lebeg szemünk előtt: az elégedetten mosolyogva távozó vendég.

Természetesen évszaknak, alkalomnak megfelelő dekorációról is gondoskodnia kell egy jó vendéglátónak, de a legfontosabb kitalálnivalónk ilyenkor mégiscsak az étel maga. Ilyenkor minden házigazda, legyen éppen nő vagy egyre gyakrabban férfiember szeretne kitenni magáért, így az egyre népszerűbb gasztronómiai kalandozások útjára otthoni vendégvárás esetén is sokan lépnek.

Most remek alkalom kínálkozik arra, hogy ki-ki megossza másokkal saját büszkeségét, kreatív receptjét, és e cserekereskedelem során újabb ötletekhez, receptekhez jusson. November eleje és december közepe között ugyanis egy olyan receptversenyre kerül sor, melynek apropóján egy rövid regisztrálás után bárki beküldheti vendégváró finomságának receptjét egy kitétellel, miszerint klasszikus, csípős vagy cukor nélküli uborkával kell felturbóznia azt. Csemege uborka – az egyik legnépszerűbb magyar savanyúság, de vajon mire ihleti meg a vállalkozó szellemű jelentkezőket? Hideg előétel vagy vendégváró falatka elkészítésére? Esetleg valami húsos, egyéb dolgokkal is kombinált főételre? És mi illene vajon jobban az uborkához? Ananász? Alma? Sonka? Tonhal? Paradicsom? Milyen fűszerektől lehet még ízletesebb az egyébként markáns ízű Bonduelle csemegeuborka? Petrezselyem, curry, bors?

Nos, hát a verseny elindult, Hargitai György mesterszakács már izgatottan várja, hogy kié lesz az 5 legjobb és legeredetibb recept. A szerencsés nyertesek egy különleges mexikói főzőtanfolyamon bővíthetik szakácstudományukat. Ez azonban még nem minden, hiszen aki a verseny facebook oldalán a legtöbb barátot hívja meg a saját virtuális vacsorájára, azaz a legtöbb like-ot kapja, megnyeri a 15 fős élő, valódi vacsorát, ahol a felkészülésben egy igazi profi, Hargitai György segít majd a nyertesnek. Gondolkodásra, receptalkotásra, vendégvárásra fel!

Regisztráció és recept feltöltés: http://www.vendegvarasalabonduelle.hu/
Facebook oldal: www.facebook.hu/bonduelleazöldségeklegjava

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.