Az Anyák napi virág mellé jó ötlet lehet, ha te magad készítesz valami finomságot. Az alábbi recept egy egyszerű piskótatorta, friss eperrel megbolondítva. A lényege, hogy külön-külön készítsük elő a száraz- és a nedves hozzávalókat. Kizárt, hogy elrontsd, főleg ha a szívedet is beleadod!
Hozzávalók:
25 dkg eper
5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
kevés porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk, ketté választjuk és egy csipetnyi sóval együtt, robotgép segítségével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral együtt, szintén robotgéppel alaposan kikeverjük. A lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport. A kikevert sárgájához egy keverőkanál segítségével fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, majd a végén jöhet a felvert tojásfehérje. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A piskótatésztát egy 28 cm átmérőjű formába öntjük és megszórjuk a megmosott, megtisztított, félbevágott eprekkel. 170 fokos sütőben, körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Még több tortarecept: