Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 5 dkg sajt reszelve
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Megmossuk, meghámozzuk, cérnával összekötve sós vízben puhára pároljuk a spárgát. Jénait kivajazunk, abba tesszük a főtt zöldséget, a maradék vajat közé rakjuk. Jól felverjük a tojásokat, az egészre ráöntjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített, közepes lángú sütőben sütjük, míg a sajt szépen meg nem sül a tetején.
Spárga brüsszeli módra
A tavasszal szezonális spárgának számos jó tulajdonsága van. A szénhidrát- és zsírtartalma elhanyagolható, annál fontosabb azonban a benne található rostok, vitaminok és ásványi anyagok mennyisége. Kandikó Éva hozta a receptet.