Hozzávalók 2 főre
2 zsenge cukkini
3 szál újhagyma
1 teáskanál kókuszzsír
1 csomag petrezselyem
1 dl habtejszín
só
bors
szárított lestyán (vagy más, kedves fűszerünk)
Elkészítés:
A cukkinit héjastól felkarokázzuk, a megmelegített kókuszzsíron a felkarikázott újhagymával és a kedvenc fűszereinkkel puhára pároljuk. Amikor elkészül, felöntjük a tejszínnel, és beforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk jó sok petrezselyemmel, és tálaljuk.
Köretként zablisztből készült galuskát adtam mellé.
Friss fűszer, zöld fűszer
Kedvenc hétvégi tevékenységem a piacra járás. No főleg április és október között, mert akkor van értelme piacolni, télen inkább csak kötelesség, mert olyankor a választék nem túl szívderítő. Elmondom, hogyan tárold a friss fűszernövényeket.