Életforma.hu

GASZTRO

Ez az isteni sárgabarackos, tejmentes torta recept maga a nyár

Már sokan beraktároztak a kamrájukba, hűtőjükbe az idei zamatos sárgabarackokból vagy az azokból készült püréből, lekvárból, kompótból. Ez a finom gyümölcs a mindennapi ételeink illetve azok összetevői közé tartozik. Azonban számos innovatív, fitt és egészséges ételhez, akár édességhez is felhasználható.

Jöjjön egy finom sárgabarackos torta recept, amivel mi is kihasználhaltjuk a barackszezon utolsó heteit, napjait!

Már sokan beraktároztak a kamrájukba, hűtőjükbe az idei zamatos sárgabarackokból vagy az azokból készült püréből, lekvárból, kompótból. Ez a finom gyümölcs a mindennapi ételeink illetve azok összetevői közé tartozik. Azonban számos innovatív, fitt és egészséges ételhez, akár édességhez is felhasználható.

"A tejmentes, paleo, keto táplálkozásba illeszkedő ToTu termékek gyártójaként élvezzük, hogy ennyi különleges és ízletes étel receptje kerül megosztásra túró, cukrászati krém, tejföl helyettesítő, tojásfehérje alapú termékeinkből. Ezek a receptek ráadásul a szezonalitást is követik. Ilyen Szabó Anita, gasztroblogger sárgabarackos ToTu torta receptje is, melyet bátran ajánlunk a nyári, könnyed ebédek zárására vagy vendégfogadásra is" - mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékcsalád fejlesztője.

A tojásfehérje és a sárgabarack kombinálása, más egészségtudatos összetevőkkel különösen egészséges, a modern táplálkozási trendeknek megfelelő ételeket eredményez.

Sárgabarackos ToTu torta

Hozzávalók:

A zselés betéthez:

  • 20 dkg sárgabarack püré
  • 2 dkg eritrit
  • 4 gramm pektin
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

 

Az alaphoz:

  • 6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa
  • 1 teáskanál holland kakaó
  • 3 dkg folyékony kókuszolaj
Nem fog tudni senki ellenállni ennek a sárgabarackos tortának!

A ToTus réteghez:

  • 30 dkg ToTu
  • 5 dkg eritritol
  • 30 dkg sárgabarack püré
  • 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
  • fél dl forró víz

 

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál folyékony kókuszolaj

 

A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.

A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Egy hasznos tipp a sárgabarackos tortához:

Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.

Ezt is készítsd el: 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.