A tavaszban talán azt szeretjük a legjobban, hogy a hosszú, borongós tél után minden újjáéled. A zöldülő tájnál és a színes virágoknál már csak attól lesz jobb kedvünk, hogy végre friss, szezonális zöldségek kerülnek az asztalra. Ezek a legjobb tavaszi reggelik, amiket mindenkinek ki kell próbálni!
Spenótos quiche
A quiche egy tradicionális francia sós pite, ami valójában ebédként és vacsoraként is kiválóan megállja a helyét, azonban mióta megjelentek a reggelizők Budapesten, leginkább brunch fogásként ismerjük. Amilyen egyszerű az alap, olyan sokféle lehetőség van a recept továbbgondolására, így évszaknak megfelelően készíthetünk különböző szezonális változatokat.
A spenót a tavasz hírnöke a konyhakertben, hiszen jó hidegtűrő lévén akár már február végén, március elején is szedhetjük. A boltokban persze egész évben lehet kapni bébispenótot, de ha igazi, szezonális zöldséget szeretnénk fogyasztani, ilyenkor érdemes kísérletezni vele. A quiche klasszikus tejszínes-tojásos töltelékéhez adva egy ízletes tavaszi reggelit kapunk.
Egg benedict spárgával
Az egg benedict egy klasszikus reggeli étel, amit Budapest brunch helyein általában megtalálunk. Persze keressük is nagyon, ugyanis ezt az angol muffinnal tálalt, hollandi mártással nyakonöntött buggyantott tojást nem kezdő konyhatündéreknek találták ki. Persze otthon is elkészíthetjük, de előtte azért érdemes elolvasni néhány receptet.
A spárgát – legyen az bármennyire is megosztó alapanyag – csak az nem szereti, aki még nem kóstolta jól elkészítve. Ez a tetőtől talpig tavaszi zöldség akkor tökéletes, ha ress, amit csak akkor tudunk elérni, ha csupán 2-3 percre tesszük forrásban lévő, sós vízbe. Benedict tojással pedig egyszerűen mennyei!
Húsvéti brunch
Az ünnepi étkezések mindig különlegesek, de egyik sem fogható a húsvéti reggelihez. Ez a különleges alkalom lehetővé teszi, hogy egyszerre élvezzük a brunch és a tavasz adta örömöket. A húsvéti sonka, a tojás, a friss zöldségek, a fonott kalács és a sok egyéb finomság mind azt igazolják, hogy megérte várni a tavaszt!
A legjobb reggelizőhely menük szezonálisan változnak és igazodnak az aktuális ünnepekhez is. Épp ezért a népszerű brunch helyek Budapest környékén karácsonyra és húsvétra is készülnek finomságokkal.
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.