Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (szegfű vagy erdei csiperke)
- 5 dkg vaj (vagy zsír)
- 2 dkg liszt1 kis fej hagyma
- tejfel
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
- libanyakleves leszűrve
Elkészítés:
Először is készítesz egy hagyományos húslevest libanyakból! Fantasztikus íze van a libanyakból készült levesnek!! Várd meg, míg teljesen kihűl! A felét tedd el másnapra (vagy fagyaszd le) és tálald cérnametélttel. A lé másik felét használd a levesünkhöz. A megtisztított gombát karikázd fel, a hagymát vágd apróra. A zsiradékot olvaszd fel, dobd rá a hagymát, majd a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, majd, ha zsírjára sült, szórd meg a liszttel. Óvatosan keverd át fakanállal, hogy ne égjen a lábas aljára a liszt, és ne törjön a gomba. Libalevessel engedd fel, tejföllel, petrezselyemmel tálald. Ha még turbózni szeretnéd, készíts hozzá csipetkét is! Jó étvágyat!