
Hozzávalók:
- ½ bögre fehérbor
- 4 nagy gomba (portobello gomba)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 kanál liszt
- 1 k.k.zsálya
- 1 k.k. szárított bazsalikom
- 2-3 bögre húsleves (kocka)
- 4 burgonya kockára vágva
- 4 sárgarépa karikára szelve
- só, bors
- 2 k.k. worcester szósz
Elkészítés:
A gombát megfőzzük a borban, majd mikor megfőtt szűrőkanállal kiszedjük, és a helyébe tesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd azokat is puhára pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük.A lisztet, bazsalikomot és a zsályát csomómentesre kikeverjük, és a maradék borhoz adjuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a maradék húslevest és beletesszük a többi hozzávalót: a burgonyát, sárgarépát és a worcester szószt, majd a legvégén a gombát és a hagymát. Lassú tűzön kb. 1 órát főzzük.
Ha egy gyors gombás vacsira vágysz, akkor ezt a toast kenyéren sült gombát ajánljuk!