Hozzávalók hat vendégre:
A málnakrémhez:
- 250 g málna (és néhány szem a díszítéshez)
- 250 ml víz
- 80 g cukor
A fehércsoki mousse-hoz:
- 180 ml tej
- 5 g vanília rúd
- 1,5 db lapzselatin
- 250 g jó minőségű fehércsokoládé
- 250 g zsíros habtejszín
Elkészítés:
A vízből és cukorból szirupot főzünk, amit lehűtünk, majd összeturmixoljuk a málnával és átpasszírozzuk. A poharak aljára töltjük és hűtőbe tesszük.
A tejet felforraljuk a kikapart vaníliarúd magjaival. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a tejet pedig összekeverjük a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvadt, óvatosan a fehércsokoládéhoz forgatjuk. A tejszínt félig felverjük, a krémhez keverjük és pár percig tovább habosítjuk.
A kész keveréket a lehűtött málnakrém tetejére adagoljuk. Legalább három órát hűtjük, és tálaláskor friss gyümölccsel díszítjük.