Életforma.hu

GASZTRO

Finom, könnyű ételek-recepttel

Ilyenkor, a nagy karácsonyi zabálások és a szilveszteri alkoholizálás után mindannyiunk szervezetének szüksége van egy kis pihenésre és erősödésre. Hiszen a nehéz téli ételek megerőltetik a gyomrot, a beleket, az átivott éjszakák pedig legyengítik a szervezetet. Úgyhogy regenerálódjunk finom, könnyű ételekkel!

Ahhoz, hogy minél több energiával bele tudjuk magunkat vetni a munkába, egyetemisták pedig a tanulásba, nagyon sok vitaminra van szükségünk. A következő gyümölcssaláta azonban nemcsak vitamindús összetevői miatt jó január elején, hanem azért is, mert a rostoknak köszönhetően az emésztésre is jó hatással van.

Hozzávalók és elkészítés: tetszés szerinti mennyiségű alma, mandarin, banán, narancs, kivi, néhány kanál méz. Vágjuk össze a gyümölcsöket, de ne cukorral szórjuk meg a keveréket, hanem mézzel csorgassuk le!

Ha már egy kis húsra is vágyunk, egyelőre maradjunk a szárnyasoknál és a halnál, ugyanis ezek nem terhelik meg a gyomrunkat. Akkor pedig igazán jót teszünk magunknak, ha gyümölccsel bolondítjuk meg a húst. Ez az ananászos csirkemell kifejezetten jó ötlet!

Hozzávalók és elkészítés: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, főzőtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves. Kockázzuk fel a hagymát, pirítsuk meg olajon! A csirkemellet is kockázzuk fel, dobjuk a hagyma mellé. A megpirult csirkére öntsünk 1 deciliter húslevest (vagy oldjunk fel egy húsleveskockát egy deci vízben), illetve adagoljuk hozzá a tejszínt. Rakjuk bele az ananászt, fűszerezzük, majd habarjuk be (lisztből, egy deci húslevesből és egy kis tejszínből készítsük).

És ha csak eszegetnénk valamit, süssünk magunknak egy kis krumplit, de nem ám akárhogyan! Vágjuk fel vékonyra a burgonyát, és tegyük egy tepsibe, de előtte öntsünk alá egy kis olajat! Ezután keverjünk össze három deci tejfölt oregánóval, sóval, borssal, öntsük rá a krumplira, és tegyük be a sütőbe! Ha kedvünk van hozzá, egy kis sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Jó étvágyat!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.