- 1 zsúrkenyér
- 10-15 dkg vaj
- mérettől függően 5-6 fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve
- só
Elkészítés:
A kenyeret ujjnyi vastagra vágom, de csak a vekni utolsó harmadáig, vagyis az alja egyben marad! A vajat alaposan kikeverem a fokhagymával és a sóval, majd a szeleteket minden oldalról jól bekenem vele úgy, hogy jusson még körbe, kívülre is belőle. Az egészet alufóliába csomagolom, majd forró sütőbe dugom. Ha átforrósodott, a vajat jól beszívta, megbontom a tetejét, hogy még kicsit piruljon is.
Finn barátaim ezt kínálják mindenféle fogások kísérőjeként, de szerintem egy hűvös délután egy csésze teához is egészen kitűnő!
Még a legegyszerűbb alapanyagokból is készíthetünk mutatós és étvágygerjesztő finomságokat, például vicces szendvicseket. Igazi meglepetések lehetnek tízóraira vagy vacsorára.