Hozzávalók
- 15 dkg vörös lencse
- 1 nagyobb szem krumpli
- 2-3 deci házi paradicsomlé (vagy 1 doboz sűrített paradicsom)
- 1 kávéskanál méz
- 1 kávéskanál fokhagymás ecet (vagy almaecet, vagy fehérborecet)
- fűszerek: zellerzöld, fokhagyma, petrezselyem, só, Cayenne-bors, vegeta, őrölt chili, kurkuma
A vörös lencsét jól megmossuk, pár órára beáztatjuk. Aztán leszűrjük, átöntjük a lábosba és hozzáadunk bőven aprított zellerzöldet, egy csokor aprított petrezselymet, egy duci gerezd zúzott fokhagymát, 3 deci házi paradicsomlét, sózzuk, szórunk bele Cayenne-borsot, vegetát, chilit, kurkumát, és tehetünk bele egy nagyobb szem krumplit apró kockára vágva. Felöntjük vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, ízesítjük egy kávéskanál mézzel és egy kávéskanál fokhagymás ecettel.