60 deka gesztenyepüré
10 deka vaj
krém
3 tojás
12 deka porcukor
15 deka csoki
15 deka vaj
1 kanál rum
főző csoki
Elkészítés:
A gesztenyét eldolgozzuk a puha vajjal, majd két részre osztjuk a masszát. Az egyik felét kb 1 cm vastagon elnyújtjuk a tálcán.
A krém hozzávalóit vízgőz fölött megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a gesztenye másik felét és a rumot.
Rákenjük a kinyújtott gesztenyelapra, majd olvasztott főzőcsokival leöntjük. Hidegen szeleteljük.
Szívküldi diós gesztenyetorta – sütés nélkül
Időtakarékos megoldást kínálunk a mai nagy napra, hogy több jusson az élvezetekre. Ez a gesztenyetorta nagyon egyszerű és sütés nélküli desszert a mai gyertyafényes vacsora mellé. A kalóriákkal most ne törődj!