Hozzávalók:
-
- só
- bors,
- olíva olaj
Öntethez:
bors, 2 evőkanál balzsamecet, só, 1/2 kanál olíva olaj
Salátához:
- 1 zöldsaláta,
- 2 kisebb paradicsom,
- 20 deka gomba,
- 4 főtt tojás
- 2 deci joghurt,
- parmezánsajt,
- oregáno
Elkészítés:
A csirkemellet 2 -3 darabra vágtam, majd sóztam, borsoztam és olíva olajon mindkét oldalát megsütöttem. Kivettem az olajból, majd ugyanebben megpirítottam a nagyobb darabokra vágott gombát. Amikor készen lett, papírtörlőre kiszedtem, hogy a leve "felszívódjon". Az öntethez a balzsamecetet összekevertem az olíva olajjal, majd ízesítettem sóval, borssal.
A tálaló tányérra rátettem a megmosott zöldsalátát, a közepére a gombát , köré pedig a négybe vágott főtt tojásokat és a felszeletelt paradicsomot. Az öntettel meglocsoltam, majd a gomba tetejére ráhelyeztem a sült csirkemelleket. A joghurtot sóztam, borsoztam és a csirkehús tetejére öntöttem. Végezetül mindezt megszórtam az oregánóval, és a reszelt parmezánnal.
Olyan gyorsan eltűnt a tányérról, hogy megfogadtam, legközelebb dupla adagban készítem.
Már korábban készítettünk egy zöldséges csirke rakottast is. Emlékeztek még rá?