Hozzávalók
● 75 deka spárga
● 45 deka csiperkegomba
● 1 nagy fej hagyma
● 1 deci főzőtejszín
vagy ízlés szerint tejföl
● 3 tojás
● egy teáskanál cukor
● só, bors
Elkészítése
A spárgát megmossuk, és ujjnyi hosszú darabokra vágjuk, majd sós vízben egy teáskanál cukorral félkeményre főzzük. Ha elkészült, a főzővízből körülbelül 3 deciliternyit tegyünk félre. Miközben a spárga fő, a karikákra vágott hagymát és a gombát egy magas falú edényben kevés olajjal kezdjük el párolni. Amikor a gomba levet kezd ereszteni, és a hagyma is kicsit átpirult, öntsük hozzá 2 decit a főzővízből, rakjuk bele a spárgát is, és forraljuk fel. Ezután öntsük bele a tejszínt, és alacsony lángon forraljuk tovább, amíg a spárga meg nem puhul. Ha közben túlságosan besűrűsödik, a megmaradt főzővízzel pótolhatjuk a folyadékot. Amikor a ragu elkészült, a keményre főzött tojásokat negyedeljük, és a ragu tetejére tesszük.
● Ropogós bagettel vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk.
● Ha főznöd kell,
remek rozsdamentes edények között válogathatsz
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!