Hozzávalók
● 1,2 kiló kelkáposzta
● 25 deka gomba
● 1 nagyobb fej vöröshagyma
● 6 deka vaj
● 10 deka reszelt sajt
● 2 deci tejföl
● őrölt piros paprika
● őrölt fekete bors, só
● 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése
A káposztát felnégyeljük, kitorzsázzuk, majd enyhén sós vízben félig puhára főzzük. A hagymát felaprítjuk, és olajban megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, kevés pirospaprikával színezzük, sóval, borssal ízesítjük. Megpároljuk, ha kell, felöntjük egy kevés vízzel.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, és szétterítünk az alján néhány káposztalevelet. Erre ráteszünk gombát, majd ismét leveleket és gombát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. A takaró mindenképpen a káposztalevél legyen, amit meglocsolunk tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük.
● Húsimádók belecsempészhetnek egy kis kolbászt, virslit vagy éppen felvágottmaradékokat is.
● Ha dúsítani szeretnénk, főzhetünk a rétegezéshez rizst is.
És bár kuktára nincs szükség ennek a finomságnak az elkészítéséhez, mivel csak félpuhára kell főznünk a káposztát, viszont az Életforma Shopban most igencsak érdemes szétnézni a kukták között, mert többféle méretben - 3 literestől egészen a 17 literes változatig - most akciósan, jelentős árengedménnyel tudsz vásárolni! Mi most a közepesnél kicsit nagyobb méretet ajánlunk - vendégváráskor igencsak jól jöhet! –, ez a 7 literes kukta most 6.990 forint helyett 5.595 forintba kerül.
● További Életforma-receptek itt!