Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg barna csiperke (ízletes, fűszeres, ki hogy ismeri)
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. tejföl
1 ek. kapribogyó
5 dkg vaj
bors, só
Elkészítés:
A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk a vajon kb.10 percig pároljuk, aztán megsózzuk (igen, csak most), majd a vajjal ("levével") és 1 kanálnyi kapribogyóval együtt a túróhoz keverjük, zsályával és szerecsendióval ízesítjük, és 2 evőkanál tejföllel lazítjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, beletöltjük, belenyomkodjuk a gombás-túrót; egy éjszakányi időre hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
Természetesen paprika nélkül is "formázhatjuk", amit úgy célszerű elvégezni, hogy egy-két-három tálkát kibélelünk, frissentartó fóliával, jól lenyomkodjuk, és szintén egy éjszakát hűtőben tartjuk. Jó étvágyat!