Hozzávalók:
5 liter tej (kecske/tehén), ha lehet, házi tejet vásároljunk
6 evőkanál ecet
só ízlés szerint
fűszerek, zöldek amilyet és amiket szeretünk
Elkészítés:
Tegyük fel a tejet forrni. . Amikor felforrt, tegyük hozzá az ecetet. A tej pillanatok alatt összemegy. Várjunk, amíg a folyadék kihűl egy kicsit, ilyen mennyiségű forró tejjel nehéz dolgozni.
Egy szitába tegyünk egy gézszerű textildarabot, legjobb a tetra babapelenka, ezen keresztül szűrjük le, válasszuk szét a túrót és a savót. Mi a savó egy részét eltettük a hűtőbe, és levesek ízesítéséhez használtuk.
A szitában visszamaradt túrót átöntjük egy tálba és megsózzuk, ha használunk fűszereket, most jött el a pillanat, hogy megfűszerezzük a masszát. Visszakötjük a gézszerű textilbe. Jól kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A batyunkat felakasztjuk egy fakanál nyelére a mosogató fölé, és egy éjszakán át lecsöpögtetjük.