Hozzávalók:
6 db kisebb palacsinta

Töltelék:
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg durvára vágott dió
- 2 dl tejszín
- fél narancs reszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál rum
Csokiszósz:
- 5 dkg étcsoki
- 2 tojás sárgája
- 1 púpozott ek. kakaópor
- 12 g cukor
- 2 dkg hideg vaj + 1 ek olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 1 db vaníliarúd
- 1 ek rum
Elkészítés:
A mazsolát beáztatod langyos vízbe. Hagyományos módon kisütöd a palacsintákat. Veszel egy lábast, belerakod a kétféle diót, a narancshéjat, a porcukrot és a fahéjat. Melegítsd fel a tejszínt, azt is add a dióhoz. Önts le a vizet a mazsoláról, és zsupsz, az is mehet bele. Egy-két mozdulattal összekevered, és jól felmelegíted, majd lehűtöd. A rumot csak hidegen szabad hozzáönteni. Most kapd elő a vaníliarudat, kapard ki a belsejét, és tedd a tejhez. A tojássárgáját keverd el a cukorral és, add a vaníliás tejhez. Folytonos keverés mellett lassú tűzön melegíted, de ne forrald fel, csak annyira legyen meleg, hogy besűrűsödjön. Jöhet a kakaó és a széttördelt étcsoki. Teljesen keverd el, majd dobd bele a teljesen hideg vajat. A rumot szintén csak akkor adod hozzá, ha kihűlt. A palacsintákat megtöltöd, de nem tekered fel, hanem négybe hajtod, egy tepsibe rakod úgy, hogy kicsit fedjék egymás. Az egészet meglocsolod az olvasztott vajjal. Ha megjöttek a vendégek, egy-két percre bedugod a sütőbe. Szórd meg porcukorral, öntsd nyakon a csokiszósszal, és ha még ezt is meg akarod "fejelni", díszítsd egy kis tejszínhabbal. Isteni! Ezt a receptet is elteheted karácsonyra! Jó étvágyat!
Ha Te is szereted a palacsintát, ezt is próbáld ki!