Hozzávalók:
6 db kisebb palacsinta
                    Töltelék:
- 5 dkg mazsola
 - 10 dkg darált dió
 - 10 dkg durvára vágott dió
 - 2 dl tejszín
 - fél narancs reszelt héja
 - 10 dkg porcukor
 - 1 kávéskanál fahéj
 - 3 evőkanál rum
 
Csokiszósz:
- 5 dkg étcsoki
 - 2 tojás sárgája
 - 1 púpozott ek. kakaópor
 - 12 g cukor
 - 2 dkg hideg vaj + 1 ek olvasztott vaj
 - 2 dl tej
 - 1 db vaníliarúd
 - 1 ek rum
 
Elkészítés:
A mazsolát beáztatod langyos vízbe. Hagyományos módon kisütöd a palacsintákat. Veszel egy lábast, belerakod a kétféle diót, a narancshéjat, a porcukrot és a fahéjat. Melegítsd fel a tejszínt, azt is add a dióhoz. Önts le a vizet a mazsoláról, és zsupsz, az is mehet bele. Egy-két mozdulattal összekevered, és jól felmelegíted, majd lehűtöd. A rumot csak hidegen szabad hozzáönteni. Most kapd elő a vaníliarudat, kapard ki a belsejét, és tedd a tejhez. A tojássárgáját keverd el a cukorral és, add a vaníliás tejhez. Folytonos keverés mellett lassú tűzön melegíted, de ne forrald fel, csak annyira legyen meleg, hogy besűrűsödjön. Jöhet a kakaó és a széttördelt étcsoki. Teljesen keverd el, majd dobd bele a teljesen hideg vajat. A rumot szintén csak akkor adod hozzá, ha kihűlt. A palacsintákat megtöltöd, de nem tekered fel, hanem négybe hajtod, egy tepsibe rakod úgy, hogy kicsit fedjék egymás. Az egészet meglocsolod az olvasztott vajjal. Ha megjöttek a vendégek, egy-két percre bedugod a sütőbe. Szórd meg porcukorral, öntsd nyakon a csokiszósszal, és ha még ezt is meg akarod "fejelni", díszítsd egy kis tejszínhabbal. Isteni! Ezt a receptet is elteheted karácsonyra! Jó étvágyat!
Ha Te is szereted a palacsintát, ezt is próbáld ki!