Hozzávalók (4 személyre):
- 1 dl olívaolaj
- 40 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
- 2 közepes sárgarépa vékonyabbra vágva
- 1 póréhagyma karikákra vágva
- 15 dkg zöldhüvelyű zöldbab
- só
- 1 db 2 cm-es reszelt, friss gyömbér
- 1-2 evőkanál Tamari szójaszósz
- néhány karika chilipaprika ízlés szerint
- 1-2 teáskanál keményítő
- 30 dkg fehér-vagy jázminrizs
- 1 – 2 csipet sáfrány
Elkészítés:
A fele olajon elkezdjük pirítani a csirkét, majd hozzátesszük a sárgarépát, a hagymát és a megmosott zöldbabot. Tovább pirítjuk, majd enyhén sózzuk, hozzáadjuk a gyömbért, meglocsoljuk a szójaszósszal, néhány karika chili paprikával ízesítjük, és a vízben elkevert keményítővel kissé sűrítjük. A rizst a maradék olajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, 1-2 csipet sáfránnyal és sóval ízesítjük, majd lassú tűzön készre pároljuk.