Hozzávalók
(kb. 60 darabhoz)
● 25 deka méz
● 10 deka reszelt alma
● 25 deka reszelt mandula
● 30 deka liszt
● késhegynyi sütőpor
● 7 deka kandírozott citromhéj
● 3 evőkanál citromlé
● 7 deka apróra vágott mazsola
● szerecsendió, gyömbér, őrölt szegfűszeg, egy teáskanál fahéj
● 4 evőkanál sűrített tej
● 5 deka pucolt és csíkokra vágott mandula a díszítéshez
Elkészítése
A mézet egy edényben megmelegítjük, hozzákeverjük a reszelt almát, beleszórjuk a darált mandulát, majd az egészet alaposan összekeverjük, majd levesszük a lángról. A keveréket összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, az aprított, kandírozott citromhéjjal és mazsolával, a fűszerekkel és a citromlével. Lisztezett deszkán egy centi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kis kockákra felvágjuk. Ezután állni hagyjuk egész éjszaka. Másnap a kockákat bekenjük sűrített tejjel, és megszórjuk manduladarabkákkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. huszonöt percig készre sütjük.
● További Életforma-receptek itt!