Életforma.hu

GASZTRO

Gyümölcsös túróhab áfonyaöntettel

Igazi tavaszi-nyári finomság – ami persze ősszel meg télen is nagyon jó –, mert még a szokásosnál is üdébbé és üdítőbbé teszik a szezonnak épp megfelelő gyümölcsök. Már nyugodtan lehet nekikezdeni az idei eperrel, és aztán lehet folytatni a málnával, meggyel, ribizlivel… Előttünk a nyár!

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula

Hozzávalók

20 deka tehéntúró

2 zacskó vaníliás cukor

1-2 evőkanál cukor

kevés reszelt citromhéj

citromlé

1 deci vaníliás puding

2 deci tejszín

30 deka bogyós gyümölcs

2 deci gyümölcslé

2 deka zselatin

Elkészítése

Az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromlét és a citromhéjat meg egy késhegynyi sót, és összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a gyümölcsszemekkel. A zselatinból és a gyümölcsléből zselatint főzünk, lehűtjük, és „bekötjük” vele a habot. Formába (vagy formákba) öntjük, és hűtőben mintegy két órán keresztül hűtjük. Tálalás előtt a formá(ka)t meleg vízbe mártjuk, és a túróhabot tálra (vagy tányérra) borítjuk. Vízzel vagy kevés vörösborral hígított áfonyalekvárral kínáljuk.

Életforma-tippek

A kész túróhabot melegvizes késsel szeleteljük.

Apropó, szeletelés. Amilyen egyszerűen hangzik, néha olyan nehéz, és ezt csak azok tudják igazán, akik már többször többfélét próbáltak meg szépen felszeletelni. Persze mindig akkor lesz szálkás a hús, meg rogy össze a torta, amikor az ember a leginkább igyekszik, hogy minden gyönyörű legyen. Szóval a megfelelő kés rettentő fontos! Hogy ez az érdekes késkészlet mi mindenre jó, az persze csak a gyakorlatban derül ki... De az  Életforma Shopban találhatsz ennél sokkal tarkábbat és mókásabbat, meg százszorta konzervatívabbat is, de mindegyik képes szépen szeletelni...

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!

Áruházválasztóval!


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.