Hozzávalók
● 20 deka tehéntúró
● 2 zacskó vaníliás cukor
● 1-2 evőkanál cukor
● kevés reszelt citromhéj
● citromlé
● 1 deci vaníliás puding
● 2 deci tejszín
● 30 deka bogyós gyümölcs
● 2 deci gyümölcslé
● 2 deka zselatin
Elkészítése
Az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromlét és a citromhéjat meg egy késhegynyi sót, és összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a gyümölcsszemekkel. A zselatinból és a gyümölcsléből zselatint főzünk, lehűtjük, és „bekötjük” vele a habot. Formába (vagy formákba) öntjük, és hűtőben mintegy két órán keresztül hűtjük. Tálalás előtt a formá(ka)t meleg vízbe mártjuk, és a túróhabot tálra (vagy tányérra) borítjuk. Vízzel vagy kevés vörösborral hígított áfonyalekvárral kínáljuk.
● A kész túróhabot melegvizes késsel szeleteljük.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!