Hozzávalók
● 4 tojásfehérje
● 20 deka porcukor
● 5 deka étkezési keményítő
● egy csipet só
Elkészítése
A sütőt melegítsük meg 90 fokra. A négy tojásfehérjét kemény habbá vejük a csipet sóval, közben egyenletesen hozzákeverünk 15 deka porcukrot, majd a már kemény tojásfehérjés-cukros habot még 2-3 percig verem. Az elkészült habcsókalapba a maradék 5 deka porcukorral összekevert étkezési keményítőt beleszórjuk, és lyukacsos fakanállal összekeverem. A kész habot habzsákba tesszük, majd lapos tepsire rakott sütőpapíron nekünk tetsző formákat kreálunk, kinek mi tetszik..
Ha elég vékonyak a habcsókok, akkor a sütőben szikkasztásra elég egy óra. Ám ha vastagabbak készülnek, akkor akár 2-3 órába is telhet, amíg kiszáradnak. Nyugodtan ki lehet nyitni a sütő ajtaját, és próbálni, ellenőrizni, hogy már kellően száraz-e.
● Általában három tepsi lesz ebből a mennyiségből.
● További Életforma-receptek itt!