Hozzávalók:
1/2 kg liszt, egy kocka ráma, 3 fej hagyma (vörös vagy lila ízlés szerint), 2 tojás, 1 dl tej, tejföl (amennyit a tészta felvesz), élesztő, cukor, só és bors
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatom. Közben elmorzsolom a margarint a liszttel. Ha ez megvan, akkor belekeverem az élesztőt, a két tojást és annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne tapadós tésztát kapjak. Gyúrom, ameddig homogén nem lesz. Egy órás pihenő kell neki.
Addig elkészítem a pirított hagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon párolom, sózom, borsozom. Ha puha, akkor hagyom kihűlni.
A pihenő után kinyújtom a tésztát és megkenem a hagymával. Majd összehajtogatom, összegyúrom ismét.
Így is pihentetem egy fél órát, majd kinyújtom és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöm.
Hamar elfogy, alkalmakra érdemes dupla adagot készíteni.