Hozzávalók:
- cékla
- salátalé
- köménymag
- reszelt torma
Elkészítés:
Főzd vagy inkább süsd meg a céklákat. (A sütés után ízletesebb!) Ha megpuhult, dobd gyorsan hideg vízbe, mert akkor könnyebben lejön a héja. (Hústűvel ellenőrizd! Ha könnyen belemegy, már puha!) Hámozd meg, majd szeleteld fel - használj hullámos vagy bármilyen más, díszítő kést. Tedd üvegekbe, add hozzá a köménymagot, a tormát. Irány a hűtő pár napig! Isteni nyári savanyúság!
Nálam koronával jár a patiszon
Kedvenc biozöldségesem rendre megörvendeztet egy-egy patiszonnal. Kezdetben idegenkedtem tőle, de mára nagyon megkedveltem! Gyorsan királyi fogást készíthetsz belőle! Persze, hogy Neked is először az jut eszedbe, hogy kirántod! Igazad van! Nagyon gyorsan kész, isteni finom, és ha úgy adódik, hogy este 6 után tudsz csak vacsorázni, akkor is nagyon jól esik! És még egy fontos: nem terheli meg a gyomrod! Láss neki!