Hozzávalók:
- 3 fej hajdúhadházi lapos káposzta
- 1 kg darált hús
- 35 dkg rizs
- só
- bors
- fokhagyma ízlés szerint
- darált szegfűszeg
- 500 g édeskés paradicsompüré
- csombor (borsikafű)
Elkészítés:
A káposztákat szedd szét leveleire, majd kb. fél órán át főzd sós vízben. Ezalatt keverd össze a húst, a félig főtt rizst, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint a darált szegfűszeget. Vedd ki és csöpögtesd le, papírtörlővel itatgasd le a káposztaleveleket. A nagyobbakat ollóval egyszerűen csak ketté kell vágni. A torzsa környékén maradt részt vágd apróra, és ezzel bélelj ki egy lábast vagy fazekat.

A levélkéket töltsd meg, készíts belőle tekercseket, és a már "megágyazott" főzőedénybe rakd szépen egymás mellé, egymás tetejére. Öntsd fel vízzel, hogy ellepje a tekercseket. Öntsd rá a paradicsompürét, szórd meg csomborral. Szinte csak egyet rottyan, és kész, de azért nem árt megkóstolni!

Isteni! Jó étvágyat! Ha kedveled a nyári konyhát, itt egy másik recept is a korhelyeknek! Ha szereted a töltött káposztát, itt egy parasztos, és egy büntetlenül ehető változat is!