Hozzávalók:
500 g tészta
400 g halkonzerv
400 g paradicsom mártás
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
só
fűszerek: bazsalikom, oregano,
Tálaláshoz: friss bazsalikomot is használtam
Készítése:
A tésztához felteszem főzni a vizet, mert mire elkészül, a mártás is kész lesz. Ehhez a hagymát apróra vágom, egy kevés olajon megfuttatom, üvegesre párolom. Hozzáadom az áttört fokhagymát, majd a kézzel összetördelt halat és hozzáöntöm a paradicsomot is. Összefőzöm és 10-15 perc alatt el is készült. A tésztát hozzákeverem a szószhoz, és tálalható. Friss bazsalikommal tálalom. Én a halhoz nem szoktam sajtot adni, de aki szereti, tehet rá.
Tipp: amennyiben nem fogy el a teljes adag azonnal, akkor érdemes csak az éppen szükséges mennyiséget összekeverni, mert különben a tészta nagyon beszívja a szószt.