
Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paprika
2 paradicsom
2 csapott evőkanál fűszerpaprika
só, bors
2 evőkanál zsír
1-2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 dl tejszín.
Elkészítés:
A harcsafiléket felkockázzuk, besózzuk. A hagymát, paprikát apróra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. Egy lábosban felhevítjük a zsírt és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Lassú tűzön 25-30 percig puhára főzzük a zöldségeket. Én egy botmixerrel rásegítettem egy kicsit, hogy a végén krémes állagú legyen a szaft. Beletesszük a harcsát, és további 8-10 percig főzzük. A lisztből egy kis vízzel habarást készítünk, belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, majd egy jó evőkanálnyi forró szaftot adunk hozzá. Ezzel a hőkiegyenlítéssel elérjük, hogy a liszt ne legyen csomós. Végül a habarásunkat hozzákeverjük a harcsához, és takarékon további 3-4 percig főzzük.
Hozzávalók a túrós csuszához:
25 dkg csusza tészta
25 dkg tehéntúró
20 dkg füstölt szalonna
s
5 dl tejföl
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. A túrót villával összetörjük, hozzákeverünk kb.1 dl tejfölt. A tésztát enyhén sós vízben 10-12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Egy jénai tálat kizsírozunk, beletesszük a tészta felét, megszórjuk a túró felével, meglocsoljuk tejföllel és jön a szalonnapörc fele. Ismét tészta, túró, tejföl és szalonna. A szalonna zsírjával meglocsoljuk a tetejét, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Még forrón tálaljuk.
Tonhalas zellersaláta
És mutatunk még egy csupa egészség salátát! Nem csak egy diétás vacsorának, de a tízórais dobozba is ajánljuk. Férfiaknak a zeller miatt különösen.