Hozzávalók:
24 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
18 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
ganache:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg habtejszín
1 evőkanál méz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha elkészült, becsomagoljuk, betesszük a hűtőbe úgy 40 percre.
Ha a tésztában a vaj visszahűlt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 2-3 mm vastag köröket szaggatunk ki belőle. A legkisebb pogácsaszaggatómat használtam erre a célra. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam a korongokat, lehet közel tenni őket egymáshoz, mert nem nőnek meg. Aztán végignyomkodtam őket sütipecséttel, jó móka :) 180 fokon 10 perc alatt megsültek
A tejszínt felforraltam, beletettem a mézet, majd ráöntöttem csokoládépasztillákra (van most itthon egy kilós kiszerelésű Callebaut, hát brutálfinom...), és amikor azok elkezdtek olvadni, fényesre kevertem a krémet. Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, de aztán muszáj hűtőbe tenni, hogy olyan állagot kapjon, amivel már nemcsak a konyhapultra, de a kekszekre is jut ganache.
Megtöltöttem a kis korongokat, majd légmentesen záródó műanyag dobozban a hűtőbe tettem őket, és reménykedem, hogy némelyik még megéri a másnapot.