Hozzávalók:
- Kb. 1,5 kg törpeharcsa (vagy bármilyen apróhal)
- 1/2 l olaj
- só
Elkészítés:
Megpucoljuk, kibelezzük, fejét, uszonyait, farkát levágjuk és alaposan megmossuk a halacskákat. Kívül-belül besózzuk, és hagyjuk állni a hidegen 1-2 órát. Most tegyük valamilyen tűzálló tálba. Öntsük le az olajjal és kb. 2 dl vízzel, tegyük nagyon lassú lángra, épp, hogy gyöngyözzön, és főzzük három órát. Fedjük le, hűtsük le, napokig pompás vacsora lesz belőle!
Bár tudjuk, hogy egészséges és szeretjük is, évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, s a négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal bizony nagyon lemaradunk: Európai viszonylatban a sor végén kullogunk halfogyasztásban. Pedig az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.