Hozzávalók:
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagmya nagyon apróra vágva vagy lereszelve
- pirospaprika
- 4 egész nyers tojás
- 1 dl tejföl
- babérlevél
- ecet
- só
Elkészítés:
Készíts sötét színű paprikás rántást. Engedd fel hideg vízzel. Ízlésednek megfelelő mennyiségű ecettel ízestsd, és a tojásokat egyenként, lassan engedd a levesbe. Még vagy tíz percig főzd lassan. Tálaláskor kínálj hozzá egy kis tejfölt. Jó étvágyat!
Lélekmelegítő katalán zöldségleves
Ahány ház, annyi húsleves. Ez például sáfrányos, füstös, olyan katalános. Barcelonában strandpapucsban sétáltunk, de mire felértünk a hegyek közé, majd megfagytunk. És akkor jött ez a parádés finomság! Feltétlenül próbáljátok ki a hegyi mediterrán ízvilágot! Egyszerűen remek!