
Hozzávalók:
- 1 fej lila hagyma
- 125 ml almaecet
- 1, 5 tk tengeri só
- 1 ek kristálycukor
- 250 ml felmelegített víz
Elkészítés:
Válassz egy nagy lila hagymát. Pucold meg, vágd karikára, majd szedd szét a szeleteket. A félliteres csatos üveget öblítsd át, és öntsd bele az almaecetet. (Nagyim még hagyományos ecettel készítette!) Add hozzá a sót és a cukrot. (Én tengeri sót használok, mert rájöttem, hogy úgy valahogy lágyabbak az ízek!) Ha elolvadtak, rakd bele a hagymakarikákat. A vízzel feltöltjük, és már csattanhat is a zár! A jól záródó tető azért is olyan praktikus, mert most egy picit össze kell rázni. Körülbelül egy óra múlva már össze is értek az ízek. Add sültekhez, esti szendvicsekhez. Ha csak később használod, tedd a hűtőbe!
Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges! Itt a recept!