Hozzávalók 7-10 adaghoz:
- 240 ml (1 csésze) víz
- 4 ek természetes nádcukor
- 4 ek fehér borecet
- egy csipet só, frissen őrölt bors
- 1 nagy uborka egész vékonyra szeletelve
- 1 ek friss aprított kapor
Elkészítés:
Nagy, tiszta befőttesüvegbe öntsük össze a a vizet, a cukrot, az ecetet, a sót, a borsot. Csavarjuk rá a tetőt, és jó alaposan rázzuk össze, hogy a cukor nagy része feloldódjon. Adjuk hozzá a szeletelt uborkát, hogy a lé ellepje. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőbe! Egy hétig tartható el. Jó étvágyat!
A boldogság svéd titka
Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!