Hozzávalók
25 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
1,5 dkg friss élesztő
juhtúró
só
étolaj
Elkészítése
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, az élesztővel, tojással, a sóval és kevés étolajjal hólyagosra dolgozott tésztát készítünk. Kb egy óra, meleg helyen történő kelesztés után bő zsiradékban kisebb méretű lángosokat sütünk. Tálalás előtt juhtúrót morzsolunk rá, és tejföllel meglocsoljuk.
Kenyérlángos, a magyar pizza
Ugye tudjuk, hogy a töki pompost nem akkor találták fel, amikor a kézműves vásárokon és fesztiválokon elkezdték árulni méregdrágán? De nem ám! Régen, amikor kemencében sült a kenyér, a megkelt tésztából mindig lecsippentettek egy darabot, amit a gyerekeknek sütöttek meg, aztán a kamrában található finomságokkal gazdagon megrakták. Őrizzük meg a hagyományainkat, és bátran álljunk neki a pompos sütésnek otthon is!