Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
6 gr sütőpor
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír (vagy olaj, vagy vaj)
csipet só
0,5 dl tej
Töltelék:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
20 dkg puha vaj
Elkészítés:
A túrót tálba tettem, melléöntöttem a tejet és a kókuszzsírt, majd a merülőmixeremmel néhány fordulót kevertettem, pillanatok alatt szép krém válik belőle. Rászórtam a cukrot, sütőport, lisztet, sót, tésztát gyúrtam az anyagokból. Nagyon kellemesen kezelhető anyag válik belőle, nem ragad, nem mállik, élmény vele dolgozni.
Téglalappá nyújtottam, nyugodtan lehet jó vékonyra lapítani, a sütőpor úgyis kicsit felpuffasztja majd a tésztát sülés közben. A vajat elkevertem a kakaóval és a cukorral, széles pengéjű késsel rákentem a tésztára, hosszanti oldala mentén felcsavartam, és az éppen a kezembe akadó damil darabbal kétujjnyi vastag szeletekre vágtam. Ez nem feltétlenül szükséges, sőt, damil sem kell hozzá mindenképpen, ha van valami strapabíró cérnánk, az is jó. Ha nem késsel vágjuk a tésztát, elkerülhetjük a csigák megnyomódását-deformálódását.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és 180 fokon 30 perc alatt megsütöttem.