Hozzávalók 4 főre:
500 g maradék kalács
5 tojás
100 g cukor
egy csipet só
300 ml tej
300 ml tejszín
1/2 vaníliarúd
Elkészítés:
A kalácsot felkockázzuk vagy felszeleteljük. Ha friss, sütőben kissé kiszárítjuk. Sütőtálba tesszük. A tojást a cukorral és a sóval kikeverjük. A tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntjük, majd az egészet a kalácsokra. A kalácsokat megnyomkodjuk, és 10 percet várunk, hogy beigya a folyadékot.
150 fokon sütjük. Hogy meddig, az a sütőtál méretétől is függ, de a lényeg, hogy a folyadék pudingszerűvé váljon a kalácson.
Spenótkrémleves
A krémlevesek gyorsan elkészíthető ételek, változatosan fűszerezhetjük őket, és levesgyönggyel a gyerekek is szívesen megeszik. Csak egy turmixgép és fél óra kell, hogy asztalra kerüljön ez a finom spenótkrémleves.