Hozzávalók:
- 1 csokor friss kapor
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejfel
- 1 tojás sárgája
- 3 kemény tojás kokkára vágva
- só
Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat. Készíts világos rántást a lisztből és a zsírból. Dobd bele a kaprot, és azonnal engedd fel húslével vagy vízzel. Forrás után még hagyd csendesem bugyogni vagy 10 percig. Add hozzá a forró tejet is, majd a tejfelben elkevert tojássárgát. Tálaláskor díszítsd a kockára vágott keménytojásokkal. Pompás lesz!
Hideg joghurtos uborkaleves
Bizony, megérkezik hamarosan az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép lesz, és hideg gyümölcsleveseket fogunk rajta gyártani minden nap. Kezdjük az uborkalevessel! Ebben is van kapor!
Tudtad?
A kapornak jelentős antimikrobás hatása van, amellyel hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez - olvasható a nepgyógyászat.com oldalon. Ha kaprot eszel, csökkenhet megnövekedett koleszterinszinted, miközben kiváló rostforrás. Magas kálium tartalma segít rendben tartani a vérnyomást, így rendszeres fogyasztása nagy segítség a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésénél!